Tips om uw bonbons zacht en romig te houden

chocolade bonbons
 

Uw chocolade bonbons zacht en romig houden is niet zo moeilijk als men denkt. Het eerste wat u moet weten is het type chocolade. Op de meeste chocolade staat aangegeven of ze halfzoet of melkachtig zijn, wat u een beetje helpt bij het begrijpen. Het tweede wat u moet weten is een beetje wetenschap. Elk merk chocolade heeft een ander smeltpunt, wat betekent dat ze verschillende weerstandsniveaus hebben bij het overgaan van vast naar vloeibaar bij dezelfde temperatuur. Wat betekent dit allemaal? Nou, hoe meer weerstand een chocolade heeft, hoe moeilijker het is om te voorkomen dat hij kristalliseert. De meeste halfzoete chocolades hebben een ideaal smeltpunt tussen 13°C en 22°C en u moet ze binnen die parameters houden om geen korrelige of ijzige brokken in uw desserts te krijgen. Hier volgen enkele tips om uw chocolaatjes zacht en romig te houden:

Houd uw chocolade vers en droog

Wanneer u chocolade koopt, laat het dan in de zak waarin het zat. Bewaar het in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Als u het vers houdt, hoeft u het niet elke paar weken opnieuw te mengen. Maar als uw chocolade te droog wordt, kan de textuur veranderen. De meest voorkomende reden waarom uw chocolade uitdroogt, is als u hem bewaart in de zak waarin hij zat. Doe de zak dan in een luchtdichte verpakking, zodat de chocolade droog blijft. U kunt ook een stuk papier in de verpakking leggen met een kleine hoeveelheid chocolade.

Verwarm restjes niet opnieuw.

Als u een recept maakt met uw chocolade, zoals chocolade bonbons, laat de overgebleven chocolade dan volledig afkoelen op kamertemperatuur voordat u het terugplaatst in de koelkast. Zo voorkomt u dat hij korrelig wordt. Als u een chocoladegerecht opnieuw wilt opwarmen, smelt u het gewoon weer op kamertemperatuur in de magnetron of op het fornuis. Als u restjes chocolade opnieuw opwarmt zonder ze eerst te laten afkoelen, wordt ze korrelig. Als dit gebeurt, zet u de chocolade gewoon een paar uur in de koelkast, en zou hij weer zacht en romig moeten zijn.

Gebruik alleen eersteklas chocoladechips

Chocolade krijgt vaak een slechte reputatie vanwege zijn ietwat "imperfecte" smaak. Het meest verbazingwekkende aan chocolade is echter dat het niet snel bederft. Dit betekent dat als u het in uw voorraadkast laat liggen en het een beetje ruimte geeft om te ademen, u het niet hoeft weg te gooien. Gebruik het in plaats daarvan om iets lekkers te maken, zoals dit recept voor Chocolade Brownies met Romige Witte Frosting of dit recept voor Brownies met Donkere Chocolade Frosting.