Een klein stukje Belgiƫ in het hart van Amsterdam

Bistro Bram

 

 

 

Bistro Bram is een authentieke kleine Belgische bistro die stevige, huiselijke en gezonde gerechten serveert. U vindt het restaurant vlak bij de Oudezijds Voorburgwal in het oude centrum van Amsterdam. De sfeer is een beetje rustiek met een bar met houten panelen, houten vloeren en industriële verlichting. Het is gezellig maar niet krap, dus u hoeft niet lang op uw eten te wachten als u op een doordeweekse avond rond 19.00 uur of in het weekend na 20.00 uur gaat. Toch is reserveren tijdens de piekuren ook aan te raden. Bistro Bram is een gezellige plek waar je lekker kunt eten en drinken. Als je van Belgische gerechten houdt, kun je gerust zeggen dat Bistro Bram voor elk wat wils heeft. Het restaurant staat echter vooral bekend om de traditionele Vlaamse specialiteiten zoals mosselen gekookt in bier, geuze en kruidvatsoep. Bistro Bram biedt ook verschillende Brusselse klassiekers zoals tartiflettes en steak frites zoals schnitzel of ribeye carpaccio met frietjes en mosterdsaus.

Wat te eten bij Bistro Bram?

Bistro Bram serveert traditionele Belgische gerechten zoals in bier gekookte mosselen, geuze en kruidvatsoep, tartiflette, Brusselse wafels en verschillende soorten broodjes. Er zijn ook enkele internationale gerechten verkrijgbaar zoals paella en een selectie hamburgers. Kies uw gerechten uit de uitgebreide kaart en sla de bijgerechten niet over.

Het menu verandert regelmatig, dus probeer ook in de winter te gaan wanneer het menu gevuld is met Belgische opwarmers. Het personeel is vriendelijk, deskundig en altijd bereid om aanbevelingen te doen.

Als u tijd over heeft, bestel dan het maken van uw wafels aan tafel. Leer de chef kennen door te praten over eten en de Belgische cultuur. U zult een tijdje de ster zijn.

Mosselen gekookt in bier

Bier is een van de hoofdingrediënten van veel Belgische gerechten en gaat bijzonder goed samen met mosselen. Vraag uw ober om de mosselen in bier, een klassieke combinatie uit Vlaanderen. De mosselbouillon wordt geserveerd in een kommetje met een klein stukje brood ernaast, zodat u de bouillon met het brood kunt opscheppen. Het is een zeer snel en smakelijk gerecht.

Steak frites met mosterdsaus

Een ander snel en gezond gerecht is steak frites met mosterdsaus geserveerd met frietjes. De biefstuk wordt rauw geserveerd, zoals hij traditioneel wordt bereid, terwijl de frietjes knapperig zijn en geserveerd worden met de zoete mosterdsaus. U kunt de ober ook vragen u een schaaltje met wat anders te brengen? Frieten!

Tartiflette

Een traditioneel Vlaams gerecht dat je zeker moet proberen is tartiflette. Het woord tartiflette komt van het Franse woord tartiflette, wat gescheurde of gesneden taart betekent. Dit gerecht is een omelet van aardappelen, uien, spek en soms zelfs champignons. U kunt het met of zonder spek bestellen, en u kunt kiezen tussen de klassieke versie met aardappelen en de traditionele versie met uien. Hoe dan ook, het is een vullend en hartig gerecht.